Всичко за мен

Моята снимка
Творческа личност съм. Пиша хумор, разкази книги.

Последователи

неделя, 31 януари 2010 г.

БОЛЕСТИТЕ ПОКАЗАТЕЛ ЗА ДУХОВНА ХАРМОНИЯ

В духовен аспект, болести не съществуват. В физически, са от натрупана Карма. Карма- значи деяния. Понякога могат да се явят слествие други фактори- време, пространство, атмосферно влияние, надморска височина, социално- битови фактори и предизвикатилства от страна на другите.
За да се избегнат, необходимо е човек да ги неутрализира със силата на мисълта, чрез доброто и любовта. Те са светлина, която обгръща мрака т. е. злото.
Болестите, от които съвременното човечество страда, са три вида: физически, т. е. такива, които засягат тялото, сърдечни- засягащи чувствата и умствени / психически /.
Каквато и да е физическата болка, тя предизвиква страдание, което се отразява на психиката. Всяко неразположение, скръб и мъка, влияят на целия организъм. Тъй като болестите са видими и невидими, физически и психически, ние трябва да се научим да се справяме с тях. Няма човек на земята, който да не страда от нещо, или от някого. Следователно, те са следстве от нещо. Необходимо е да се лекуват чрез отстраняване на причината, било то битова или обществена. Ако не бъде отстранена, човек цял живот ще боледува, колкото и да се лекува, независимо при лекар или лечител. Ето защо, трябва да се научим да се справяме с несгодите и емоциите- иначе нищо не може да ни излекува. Необходимо е да неутрализираме злото в себе си, по пътя на доброто, етиката и любовта. Както се казва: "Любовта е най- пряката пътека към всяко сърце. Доброто може да разтопи злобата и отчаянието."
Кой в крайна сметка боледува психически? Който непрекъснато недоволства, влиза в противоречие със себе си и околните. Не може да владее чувстгвата и емоците си, не знае какво иска. Такива хора се наричат глезени. Те не желаят никой да им противоречи., а ако се осмели "тежко им." Този човек и конфликтен и всезнаещ.
Следоватлно, болестта е следствие от деянията на човек.

1 коментар:

  1. ДЕЙСТВИЯТА НА ЧОВЕК СА ПРИЧИНА ЗА ВСИЧКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. ИМА И ДРУГИ ПРИЧИНИ, НЕЗАВИСИМИ ОТ НАС

    ОтговорИзтриване