Всичко за мен

Моята снимка
Творческа личност съм. Пиша хумор, разкази книги.

Последователи

неделя, 10 януари 2010 г.

ТЯ НЯМА ИЗМЕРЕНИЕ И НИКОГА НЕ Я КУПУВАЙТЕ

ТЯ НЯМА ИЗМЕРЕНИЕ И НИКОГА НЕ Я КУПУВАЙТЕ!



Кой е отговорен за теб, за мен, за хилядите като нас? Това е нашият Аз, колкото силен и колкото слаб да е той. „Обичам те"- казва. Уважавам твоите принципи, а зад гърба ти не е същия. Говори ласкави думи, убеждава вярващите наивници, а когато си тръгне, сякаш не е бил той. Един ден те среща на улицата, отминавайки с онова безразличие на весел човек и с някакъв невероятен жест отсича: „Гледай си работата! Не те познавам!" Но кой е той? Коя си ти? Това е твоето безразличие към съдбата на ближния. Размисли ли се: „Дали го обичаш? Дали зачете неговото истинско Аз?" Нали и той е човек, но с главно Ч? Ето го. Той върви пред теб. Изведнъж се спъва и пада на земята. Потича кръв от челото му. Но ти го отмина, без да му подадеш приятелска ръка. Какво направи за него? Какво направи от беззащитното животно, което беше пронизано от куршума на ловеца в гърдите? Ти го взе със себе си, за да си направиш кожух от ценната му кожа.

Божичко, ела и дай разум на Аза, който се крие в този човек! Моля Те, Господи! Прости му, защото не знае какво прави!

Покой, пълен покой е в душите ни. Безразличие и отвръщение към всичко ценно в живота. Дори и не съществува този красив букет от цветя, който ти подаряват. За теб е важна цената на букета като парична стойност и питаш: "Колко струва?" А не питаш с колко любов ти беше подарен. Нима обичта може да се купи с пари? Нима любовта може да се купи с пари? Ти дори не усещаш как приятно ухаят неговите багри. Лек прашец полепва по ноздрите ти, но не го усещаш. И все това безразличие. Дори градината от рози до теб ухае и ти не усещаш това ухание. Луташ си и все търсиш нещо, което никога няма да намериш.

Къде е тя - Любовта? Дали наистина съществува? С какво може да се измери? Явно само с левове и валута - така смяташ ти. Тя е някаква мистична принцеса от приказките, която може би някога няма да се измерва с пари!

Това е твоята истинска Любов. Това е Любовта към цялата Вселена. Любовта към всички хора по света.

Тя няма измерение и никога не я купувайте!

1 коментар:

  1. ЛЮБОВТА Е НАЙ- СЪКРОВЕННАТА ЧАС НА ЧОВЕКА. ТЯ ТЕ КАРА ДА ЛИТНЕШ В НЕОБЯТНОТО ПРОСТРАНСТВО И ДА СИЯЕШ ОТ ЩАСТИЕ.

    ОтговорИзтриване